Groepstraining

Binnenkort ACT groepstraining te Halle!

Waar en wanneer?

  • Woensdag 13/04/2022; 27/04/2022; 11/05/2022; 25/05/2022; 08/06/2022; 22/06/2022; 29/06/2022; 06/07/2022
  • 9u30-11u
  • 5-8 deelnemers
  • 275 euro/lessenreeks
  • Jozef Debusscherstraat 18, 1500 Halle
  • Inschrijven* kan via het contactformulier
  • *annuleren mogelijk tot 14 dagen voor de startdatum mits 25 euro administratieve kosten. 

Wat is ACT?

Er zijn verschillende manieren waarop ons streven naar geluk ons juist ongelukkig kan maken. In de eerste plaats definiëren we geluk als de afwezigheid van negatieve emoties (pijn, verdriet,…). We willen genieten en willen liefst geen teleurstelling, verdriet of boosheid. We hebben een intolerantie ontwikkeld voor lijden. Dit is jammer genoeg niet realistisch… Lijden en de bijkomende emoties behoren net zozeer bij het leven als positieve emoties.

Tijdens deze training leer je op een andere manier met je vervelende gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen om te gaan dan de eerste automatische reactie je ingeeft: oplossen!

Acceptance en Commitment Therapie bevat 2 luiken:

1. Het aanvaarden van zaken die we niet zomaar kunnen veranderen, zoals gedachten en gevoelens ( acceptance)
2. Toewijding, het engagement aangaan om meer te leven volgens waarden die we zelf belangrijk vinden ( commitment )

Voor wie?

Worstel je met de richting die je aan je leven willen geven, loop je vast in piekergedachten over het verleden en/of toekomst of lukt het je amper om verbinding te maken met het hier&nu dan kan deze training je iets bieden. 

Heb je last van stress of burn-out, angsten, depressieve klachten, chronische pijnklachten, CVS,… dan is deze training ook iets voor jou. 

De insteek van de training kan dus preventief zijn en kan helpen om je psychisch welbevinden te verstevigen, maar kan ook gericht zijn op klachten waar je nu al last van hebt.

Hoe? 

De training is actief en ervaringsgericht en bestaat uit acht sessies van 1,5 uur. Tijdens de training leer je meer over je eigen strategieën om met obstakels om te gaan. Je leert je betrokkenheid in het hier&nu te vergroten en lijden minder uit de weg te gaan.

Daarnaast focussen we ook op het identificeren van wat belangrijk is voor jou en hoe jouw gevoelens en gedachten dit soms in de weg staan. 

We streven naar zoveel mogelijk praktische handvatten, zodat je aan het eind van de training een nieuwe EHBO-kit hebt ontwikkeld die aansluit bij wie jij bent en wat je nodig hebt!

Heb je nog vragen?

Mail gerust naar margotgarre.psycholoog@gmail.com

“Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen. Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen. Geef me het inzicht om het verschil tussen beide te zien” (Franciscus van Assisi)

%d bloggers liken dit: