Groepstraining

Billie Yoga Retreat

Waar en wanneer?

Zondag 13/11/2022 9u30-16u

Wat?

Onze eerste Yoga Retreat is een feit! We nodigen je uit om de dag met ons door te brengen om te herbronnen, je energiek en in connectie met jezelf te voelen.

Bereid je voor op een dag vol yoga, reflectie, gezond eten & drinken en samenzijn.

Programma 9u15 welkom voor thee 9u30 – 10u30 Yoga flow | Marie | 10u30-10u45 thee & healthy snack 10u45-12u15 Self-compassion in de praktijk | Margot |


12u15 – 14u Workshop gevarieerd en gezonde lunch | Karlien | 14u – 14u30 Mindfulness break 14u30-15u45 Yin & Yang Yoga | Anke | 15u45-16u Tea Time & afsluit

*Marie en Anke zorgen voor heerlijke yogasessies om je nieuwe energie te geven. Yoga flow, een dynamische sessie met een nodige portie rust en ontspanning gepaard met ademhalingsoefeningen. Yin & Yang yoga in de namiddag, een leuke mix tussen Yoga Flow (actief) en Yin Yoga (stretch en relax).

*Karlien (diëtiste i.o.) verzorgt je met huisgemaakte healthy snacks, workshop gezonde lunch en als kers op de taart een heerlijke maaltijd.

*Om jou te ondersteunen in het ontwikkelen van meer veerkracht en mildheid gaat Margot (psycholoog) graag met jullie aan de slag met de praktijk van ‘Self Compassion’. Op een fijne ervaringsgerichte manier verkennen we de mogelijkheden voor jou.

Kortom, een dag enkel voor jou!

Deze retreat wordt georganiseerd door 3 gecertificeerde coaches; Marie (Yoga & Pilates teacher), Margot (klinisch psycholoog), Karlien (diëtiste I.o., verpleegkundige, diabetes educator)

ACT groepstraining

Waar en wanneer?

  • Woensdag 13/04/2022; 27/04/2022; 11/05/2022; 25/05/2022; 08/06/2022; 22/06/2022; 29/06/2022; 06/07/2022
  • 9u30-11u
  • 5-8 deelnemers
  • 275 euro/lessenreeks
  • Jozef Debusscherstraat 18, 1500 Halle
  • Inschrijven* kan via het contactformulier
  • *annuleren mogelijk tot 14 dagen voor de startdatum mits 25 euro administratieve kosten. 

Wat is ACT?

Er zijn verschillende manieren waarop ons streven naar geluk ons juist ongelukkig kan maken. In de eerste plaats definiëren we geluk als de afwezigheid van negatieve emoties (pijn, verdriet,…). We willen genieten en willen liefst geen teleurstelling, verdriet of boosheid. We hebben een intolerantie ontwikkeld voor lijden. Dit is jammer genoeg niet realistisch… Lijden en de bijkomende emoties behoren net zozeer bij het leven als positieve emoties.

Tijdens deze training leer je op een andere manier met je vervelende gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen om te gaan dan de eerste automatische reactie je ingeeft: oplossen!

Acceptance en Commitment Therapie bevat 2 luiken:

1. Het aanvaarden van zaken die we niet zomaar kunnen veranderen, zoals gedachten en gevoelens ( acceptance)
2. Toewijding, het engagement aangaan om meer te leven volgens waarden die we zelf belangrijk vinden ( commitment )

Voor wie?

Worstel je met de richting die je aan je leven willen geven, loop je vast in piekergedachten over het verleden en/of toekomst of lukt het je amper om verbinding te maken met het hier&nu dan kan deze training je iets bieden. 

Heb je last van stress of burn-out, angsten, depressieve klachten, chronische pijnklachten, CVS,… dan is deze training ook iets voor jou. 

De insteek van de training kan dus preventief zijn en kan helpen om je psychisch welbevinden te verstevigen, maar kan ook gericht zijn op klachten waar je nu al last van hebt.

Hoe? 

De training is actief en ervaringsgericht en bestaat uit acht sessies van 1,5 uur. Tijdens de training leer je meer over je eigen strategieën om met obstakels om te gaan. Je leert je betrokkenheid in het hier&nu te vergroten en lijden minder uit de weg te gaan.

Daarnaast focussen we ook op het identificeren van wat belangrijk is voor jou en hoe jouw gevoelens en gedachten dit soms in de weg staan. 

We streven naar zoveel mogelijk praktische handvatten, zodat je aan het eind van de training een nieuwe EHBO-kit hebt ontwikkeld die aansluit bij wie jij bent en wat je nodig hebt!

Heb je nog vragen?

Mail gerust naar margotgarre.psycholoog@gmail.com

“Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen. Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen. Geef me het inzicht om het verschil tussen beide te zien” (Franciscus van Assisi)

%d bloggers liken dit: